Kaos

on Jan15 2011

I går var min bror här. Han sa att komma hem till oss är som att titta på en komedi. Det händer saker hela tiden och jo det gör det. Igår skar sig min son sig på ett rakblad när han skulle vara snäll och ta rakhyveln till min man, blod överallt, jättesvårt att få stopp på. På kvällen när vi åt ville han inte äta, bra tänkt för sedan fick han maginfluensa.
Det är ständigt kaos, massa barn överallt. En kompis till min syster undrade hur jag orkar med tre barn med den åldersintervallen, hon orka knapp med sitt enda. Jag har kommit på att blir man bara ett med kaoset så är det inte så jobbigt. I bland önskade jag dock att jag hade åtta armar typ och en man som man inte hela tiden behövde berätta för vad han ska göra. Man kan ju inte få allt.Jag läste en text idag som jag tyckte passade bra in på hur jag känner mig ibland.

”Ifall jag arbetar? Jag arbetar 24h/dygnet. Varför? Jag är MAMMA. Jag är kock, städerska, lärare, barnflicka, sjuksköterska, hantverkare, rådgivare och tröstare. Jag har ingen semester eller andra lediga dagar. Jag arbetar dag och natt. Jag har jour precis hela tiden. Säg mig bara att din uppgift är svårare än min! ”

Det värsta kaoset är på morgonen när vi ska till förskolan. Jag är så himla trött så vi kommer iväg så sent. Det konstiga är att jag tänker att jag ska lägga fram kläder till dem på kvällen så jag inte behöver stressa, men det blir aldrig av. Det svåraste är att hitta strumpor. Jag vet inte vad som händer i denna familjen men jag hittar aldrig strumpor som ser likadana ut. Jag blir överlycklig någon morgon när jag äntligen gör det. I bland har barnen fått ha på sig två olika strumpor, men ja vem bryr sig, funktionen är ju där i alla fall. Vi är alltid nästan 30 minuter sena. Nu när man är föräldraledig så gör det ju ingenting, men sedan när jag ska börja jobba och få med mig alla barnen och alla saker, hur ska det gå?

Om någon undrar hur det går med dieten så fuskade jag i går kväll. Jag åt en portion jättegod kycklinggryta som jag hade gjort ( Kommer recept här sedan) och så drack jag vin. Jag är på den i dag igen så det är ingen fara, det var ju faktiskt fredag i går. Det är lördag i dag jag vet, men idag blir det ingenting. Resultat av veckans nedgång kommer på måndag när jag vägt mig på morgonen………

This entry was posted on lördag, januari 15th, 2011 at 12:12 and is filed under Familj, Livet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.2 excellent Responses

 1. 1 Maria Lejonklou Says:

   

  on Jan15 11

  Låter gott med kycklingryta o vin. Här har det bara blivit öl i helgen…..fast jag gillar ju öl rätt bra. Ser fram emot receptet!! Hoppas att resten av familjen klarar sig ifrån magsjuka!!!! Maria

 2. 2 Maria Lejonklou Says:

   

  on Jan17 11

  sådärja…nu har jag hittat recepten….jag blev faktiskt rätt sugen på köttfärslimpa…
  det var så himla längesedan jag åt det…Hörde att Linn oxå åkt på magsjuka…..stackare..hoppas inte att Ellie får det!! Fick ett råd av våran sekreterare att köpa ”probiotika” på hälsokostaffären. Det skulle tydligen stärka upp ”magförsvaret”. Tog faktiskt en i morse med tanke på eran magsjuka….kanske inte hjälper…vi får se!! Ha det!! Maria

Add your wisdom

Menu

Search

FlickR

20180526133324_0195_ILCE-7RM3_FE_35mm_F2.8_ZA.jpg